به گزارش راهبرد معاصر؛ مهدی عرب صادق معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در خصوص نقش جدید چین در منطقه خلیج فارس، گفت: کشور چین پیش از آنکه به توسعه سیاسی بیندیشد، ترجیح میدهد در سایه امنیت، اهداف تجاری و اقتصادی خود را دنبال نماید، البته این هدف مانع تقویت قدرت نظامی و امنیتی این کشور در صیانت از منافع خود در منطقه در مقابل آمریکایی ها نشده است.
وی افزود: این کشور همواره تلاش کرده به منافع طرفهای ثالث در تعاملات اقتصادی خود احترام بگذارد. توافق عربستان یا به عبارتی شریک استراتژیک آمریکا در منطقه با چین، حاکی از چرخش گاو شیرده ایالات متحده آمریکا به سمت شرق در نظم جدید جهانی است ولی اصلاحطلبانکشور ما از درک این معادلات ناتوان هستند.
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: اصلاحطلبان اگر ببینند قرارداد سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری با چین مطرح است، بلافاصله شیپور بدست میگیرند که *چین ایران را خرید* و اگر ببینند کشور دیگری با چین توافق میکنند فریاد وامصییتا سر میدهند؛ در واقع سودشان در مخالفت و شلوغ بازی رسانهای است در صورتی که باید پاسخگوی علل تاخیر در توجه به شرق در سیاست خارجی باشند که میتوانست زمینهساز خروج آمریکا از منطقه باشد.
عرب صادق تصریح کرد: واضح است خط قرمز جمهوری اسلامی ایران تمامیت ارضی کشور است و جزایر سه گانه ایران محل مذاکره نیست که چین و کشورهای عربی دیگر آن را مطرح کنند و هیچ ایرانی در این بحثی ندارد، اما روابط دیپلماتیک باید در چارچوب مصلحت، عزت و حکمت باشد.
وی بیان کرد: یادمان نرود که چین کانال های پنهان از تحریم در فروش نفت ایران را تقویت کرد (گرچه دولت قبل آن ها را افشا کرد)، چین کشوری است که با صراحت و محکم علیه تحریمهای ظالمانه کشورمان ایستاده است و در ۵+۱ حامی ایران یا در شورای حکام سازمان ملل همواره به قطعنامههای ضد ایرانی، رأی منفی داده است و حتی در زمینههای سیاسی مثل قطعنامههای حقوق بشری علیه ایران، آمادگی خود را برای پرداخت هزینه به نفع جمهوری اسلامی ایران نشان داده است.
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی گفت: امروز باید برمبنای مصلحت همه جانبه و برمبنای مقتضیات چند وجهی سیاسی، اقتصادی و امنیتی از تصمیمات احساسی عبور کنیم، اما حتما در بحث عزت ایرانی با کسی تعارف نداریم.
عرب صادق افزود: چرایی نزدیکی عربستان به چین حائز اهمیت است، چین برای دستیابی به جایگاه اقتصادی خود در جهان، در داخل کشور خود از مواضع ایدیولوژیک خود گذر کرده است و همین نگاه را در سیاست خارجی خود حفظ کرده است و امروز با نگاه غیر ایدیولوژیک و مبتنی بر پیشرفت اقتصادی و نفوذ از این طریق، باید در جستجوی امنیت انرژی برای خود در حاشیه خلیج فارس باشد و برخلاف آمریکا اصلا تمایل به پذیرش نقش ژاندارم در منطقه را ندارد بلکه اهدافش را در سایه امنیت منطقه یافته است ولی غرب دایره اهداف خود را در نا امنی در منطقه و توسعه پایگاه های نظامی و امنیتی تعریف نموده است.
معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: عربستان در تعامل با چین در پی موازنه در سیاست خارجی خود بوده است و چین نیز دنبال سرمایه گذاری کم ریسک و کم تنش است و با الگو گیری از مدل آمریکا انرژی بخرد و سلاح بفروشد، ما ۸ سال فرصت تعامل تجاری و اقتصادی با چین را با نگاه غرب پرستانه و عشق بیثمر یکطرفه از دست دادیم ولی حالا که وقت جبران است، عدهای در داخل کشور بازی جدیدی را شروع کردهاند./ فارس